Producten   
Cold Ray
Resonantie en Vibratie controllers/ ontkoppelaars
Cold Ray is al enige tijd een speler van belang in de markt van accessoires ter verbetering van de muzikale weergave van luidsprekers en apparatuur. In beginsel een ontwikkeling van Lars Kristensen, bekend destijds van Nordost kabels en in 2008 verwisseld van eigenaar. Sindsdien zijn er verdere uitbreidingen en ontwikkelingen geweest in het leveringsprogramma, wat resulteert in de huidige line up.

Het idee achter Cold Ray is behoorlijk anders dan de meeste ontkoppel producten. Het is in feite geen ontkoppel product.... maar een resonator. Het vangt de geproduceerde trillingen juist op en eliminineert de resonatie.
Cold Ray bestaat uit 3 elementen: 

een basis kegel
een ceramisch lager balletje
en een holle kegel (bel)

Het lagertje en de bel dienen als resonator, die de mate van resonantie die doorgevoerd kan worden, maximaal reduceert.

Het idee achter dit product ontstond tijdens onderzoek naar onkoppel mechanismen. Het werd duidelijk dat de focus niet per definitie alleen moest liggen in geluidsverbetering op bepaalde vlakken, maar meer de invloed hiervan over de gehele prestatie. In samenwerking met de Universiteit van Aalborg, werd Cold Ray uiteindelijk ontwikkeld uit dit onderzoek. 

Een van de meest belangrijke elementen van het Cold Ray design is de mechanische stabiliteit. Ontkoppel producten kunnen nogal eens instabiel zijn naarmate het gewicht toeneemt. Bij Cold Ray is de werking precies andersom; hoe zwaarder het product, hoe stabieler de 3 elementen van Cold Ray zich gedragen. Verticale stabiliteit speelt een grote rol in de prestatie van het product.

Voor het beste resultaat:

Plaats de Cold Ray onder de plek van het apparaat (versterker, CD Speler, DAC etc) waar zich de meeste massa bevind. Dus de plek waar de transformator zich bevind of de interne koelribben. Door het apparaat op te pakken voel je al gauw waar het gewicht zit. Of even de kap losdraaien om te zien waar zich de zwaarste onderdelen bevinden. Bij een CD speler plaats je in ieder geval ook 1 kegel - element onder het loopwerk. Soms is het aan te raden meer dan 3 of 4 stuks te gebruiken. 
Het eliminieren van resonatie op de vloer is natuurlijk ook belangrijk, daarom is de werking van Cold Ray onder luidsprekers ook zeer goed waar te nemen.

Het effect op de weergave is snel herkent. Het resulteert in een systeem wat veel beter klinkt, met meer controle in het laag, een betere tonale balans en meer openheid in het midden/hoog.


Technische specificaties en maatvoeringen: www.cold-ray.com/catalog/
Cold Ray Ceramic 3
Cold Ray Ceramic 3
Fractal Diffusor
Fractal Diffusor
Spike Protector 2 MEDIUM
Spike Protector 2 MEDIUM
Cold Ray Ceramic 4
Cold Ray Ceramic 4
Spike Protector 1 LARGE
Spike Protector 1 LARGE
Spike Protector 3 SMALL
Spike Protector 3 SMALLLaatste nieuws

Dealer login