Producten   
Piega Master Serie
Zwitsers Design
Zonder muziek zou het leven een grote vergissing zijn

Dat is de lijfspreuk van het Zwitserse Piega en daar sluiten we ons graag bij aan. Beleving, met muziek, daar gaat het om.
Al meer dan 25 jaar is dit de "quest" van de mensen achter Piega, Leo Greiner & Kurt Scheuch. 
Zij streven, zoals veel luidspreker bouwers, de meest natuurlijke weergave van geluid na. De ambitie om een perfecte kopie van het origineel neer te zetten en de beleving te behouden.

Vanwaar dit streven? 

Ons gehoor, en zeker ons brein, is in staat acoustische waarnemingen te herkennen en te plaatsen, ook al is deze incompleet. De hersenen extrapoleren het geluid wat we horen. Een contra-bas solo op een smartphone of Bluetooth speaker, is een mooi voorbeeld hiervan; direct vernemen we dat een contra-bas de solo speelt. Ondanks dat de kleine luidspreker totaal niet in staat is de eerste harmonische golven weer te geven, laat staan de basis tonen van het instrument. Onze hersenen vullen de rest van de informatie gewoon in, de herkenning is gemaakt en we "horen" een contra-bas uit de kleine speaker. Hoe mooi is dat! Maar hoe meer onze hersenen moeten "bij-verzinnen", hoe sneller ze vermoeid raken. Dit zelfde effect is merkbaar, ook al is het in mindere mate, bij het luisteren naar muziek op luidsprekers van nog steeds onvoldoende kwaliteit. Na een paar nummers vinden we het wel genoeg en zetten we de apparatuur zacht of zelfs uit. 

Maar....

Als iets wel 'als muziek in onze oren klinkt' willen we meer! Ongelimiteerde ontspanning en genot van het luisteren naar mooie apparatuur en luidsprekers. Dan is het doel bereikt.


Wat maakt Piega anders dan anderen?

Twee product eigenschappen van Piega zijn verantwoordelijk voor de hoogstaande weergave en bijzondere karakteristieken: de naadloze Aluminium behuizing en de Ribbon technologie. Het feit dat dit innovaties zijn die beiden het geluid zowel meetbaar als hoorbaar meer dan positief beinvloeden, wordt onderschreven door de pers in de afgelopen jaren en, natuurlijk, door de steeds groter wordende schare fans. Meestal trotse eigenaren, dat spreekt voor zich.

Een gedachte lijn die ons als Elipson importeur erg aanspreekt is dat ook de Piega filosofie uitgaat van 1 ademende punt-bron als beste weergever. Het gebruik van coaxiaal units voor mid en hoog weergevers is redelijk ingeburgerd bij de diverse gerenommeerde merken. Al deze systemen, welke werken volgens een dynamisch principe, hebben als overeenkomst dat ze voordeel behaalt  uit het coaxiale arrangement, maar ook het nadeel van mogelijk niet tijdig of gefasseerde emissie. Het Piega Ribbon principe werkt weldegelijk anders. Het acoustisch centrum van de gehele mid- en hoogsectie vertrekt vanuit exact hetzelfde punt op de X-Y en Z as. Fase-rein gedrag is het waardevolle voordeel wat behaald wordt met deze compromiloze constructie. De stijve Aluminium behuizing met een optimaal gekozen dempingsstructuur maakt het ook nog eens mogelijk een 30% kleinere maatvoering neer te zetten in vergelijking tot houten uitvoeringen. Kortom: een bezoek aan de Piega dealer is meer dan de moeite waard. Zij helpen u graag het juiste model uit te zoeken voor de betreffende omgeving.


Master Line Source
Master Line Source
Piega Master Line Source 2
Piega Master Line Source 2Laatste nieuws

Dealer login