Producten   
Piega Classic Serie
 

De nieuwe Classic Lijn - homage aan de oorsprong

Het was bijna 30 jaar geleden dat Piega zijn eerste luidspreker het levenslicht liet zien, in Horgen aan de kust van het Zurich meer. 4 tijdloos mooie luidsprekers – zeer ongebruikelijk voor die tijd – vierden hun premiere in standaard perfect piano zwart afwerking. Het quartet werd gebouwd met een innovatief chassis en de eerste LDR ribbon tweeter ontworpen en gemaakt door PIEGA. De volgende decennia, heeft PIEGA zich ontwikkeld vanuit deze oorsprong om leading te worden in productie van Ribbon tweeters en Coaxiale mid/hoog membranen , maar ook vanwege de naadloze Aluminium behuizingen.

De nieuwste luidspreker uit de Piega familie, legt de link met het begin van het bestaan van het merk: De PIEGA Classic Serie is een homage aan de oorsprong van de Zwitserse Audio specialist. De 3 modellen vloerstaande luidsprekers refereren in stijl en materialen aan de Piega geschiedenis en geven liefhebbers met een voorkeur voor een meer traditioneel voorkomen, de gelegenheid te genieten van de wereldwijd geroemde ribbon technologie van Piega.

Het luidspreker trio onderscheid zich van de andere lijnen door gebruik van een houten behuizing afgewerkt in hoogglans zwart of wit en een gepolitoerd Makkasar houtfineer. De elegante ronde vorm kijkt naar achteren, geperst in een C-vorm, welke grote gelijkenissen vertoond met de Aluminium serie Coax en Premium. De baffle en de schuin aflopende topsectie zijn bekleed met 'Napalette'. Dit geeft de Classic modellen een geheel eigen visuele uitstraling. Daarnaast zijn de kabinetten met extensieve interne versterkingen, Idikell sound absorbers en 25 mm dik wand materiaal, geoptimaliseerd voor een excellente laag weergave, zonder ongewenste vibraties of resonanties. 

Technische specificaties en maatvoeringen: www.piega.ch/en/products/classic
Piega Classic 40.2
Piega Classic 40.2
Piega Classic 80.2
Piega Classic 80.2
Piega Classic 7.0
Piega Classic 7.0
Piega Classic Center Large
Piega Classic Center Large
Piega Classic 60.2
Piega Classic 60.2
Piega Classic 5.0
Piega Classic 5.0
Piega Classic 3.0
Piega Classic 3.0Laatste nieuws

Dealer login